miercuri, 2 februarie 2011

Tort cu nuca si ciocolata






L-am facut azi, e mult prea bun sa il las nepostat.

Pentru blat:
250 gr nuca macinata
200 gr zahar
100 ml apa
7 oua
3 lg cacao
2 lg faina

Pentru crema:
2 oua
2 lg zahar
1 ceasca lapte
200 gr unt
200 gr ciocolata (poate fi si alba)
1 borcan dulceata (eu am pus de trandafiri)

1. Amestecam zaharul cu nucile si apa si punem la foc mic. Lasam pana se topeste zaharul. Dam sa se racoreasca si incorporam pe rand galbenusurile si cacaoa. Cand amestecul este omogen incorporam albusurile batute spuma si faina amestecand usor de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie si coacem la 150 C cca 50 minute- 1 ora.
2. Pentru crema batem spuma ouale cu zaharul, adaugam laptele si jumatate sin ciocolata maruntita (eu am pus oricum jumatate de cantitate ciocolata cu lapte, iar cealalta jumatate folosita pentru decor, ciocolata alba). Punem compozitia pe baie de aburi pana se ingroasa si se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca putin, apoi incorporam untul si amestecam bine sa se omogenizeze.

3. Pe blatul racit intindem dulceata (eu am folosit doar jumatate de borcan), apoi intindem crema si decoram cu fulgi de ciocolata rasa. Eu am inmuiat si cateva jumatati de nuca in crema inca calda si le-am folosit la decor. Dam la frigider pentru minim 3 ore.