marți, 9 iulie 2013

Ciorba de dovlecei cu iaurt

Pentru astazi ceva usor si foarte foarte rapid de gatit (30 min).

Ingrediente:

* 3 dovlecei
* 1 morcov
* 1/2 telina
* cateva tulpini de telina
* 1 ceapa mica
* 300 grame iaurt (eu am folosit grecesc de la Lidl)
* 1 galbenus
* 3 linguri ulei
* sare
* patrunjel
Curatam si razuim in legumele. In trei linguri de ulei calim ceapa tocata impreuna cu morcovul si telina. Dovleceii ii lasam deoparte deoarece ii vom adauga mai tarziu. Turnam peste legume 1, 5-2 L apa. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam dovleceii (dat in clocot). Condimentam cu sare.

Continuam fierberea inca 15 minute si luam vasul de pe foc. Intr-un castron amestecam iaurtul si galbenusul adaugam si 4-5 linguri din ciorba (pentru a dilua smantana), omogenizam bine si turnam amestecul in ciorba. Presaram cu patrunjel verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu